Torsk med gräslök och ansjovisgrädde samt potatis- och ärtstomp

Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Torsk med gräslök och ansjovisgrädde samt potatis- och ärtstomp

En god vardagsmåltid där fisken lagar sig själv i ugnen och får sin goda smak av ansjovis, gräslök och grädde. Servera med stomp av potatis och ärtor.

Halva tallriken med torsk och ansjovissås och andra halvan potatis- och ärtstomp.

Ingredienser

4 portioner

Stomp

800 g mjölig potatis
2 grönsaksbuljongtärningar
1 förp frysta små gröna ärtor (à 250 g)
salt
svartpeppar

Fisk

1 kruka gräslök
600 g torskfilé
1 förp ansjovisfiléer (à 125 g)
4 dl mellangrädde
2 tsk majsstärkelse

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Enkelt och mkt gott i bråda tider.

    Marianne

  • Kör du torsken till 56grader kommer den vara överkörd 52-53 så den eftersteker till 56

    Henrik

Näringsvärde per portion

Energi2807 KJ / 670 kCal
Fett33 g
Salt4.4 g
Kolhydrater50 g
Protein41 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Lök och grönkålspaj med chorizo
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ramslökssmetana
    Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad