Torsk i räksås med spenatpotatis

Denna fiskrätt med torskfiléer tillagar du i en krämig räksås som smaksätter torsken med bland annat persilja och buljong. Till fisken serverar du spenatpotatis som består av kokt potatis och smörstekt spenat.

Ingredienser
4 portioner
900 g delikatesspotatis
4 torskfiléer (à 125 g)
1/2 tsk salt
2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning eller konc grönsaksfond (1 buljongtärning motsvarar 1 1/2 msk konc fond)
1/2 kruka finhackad persilja
200 g skalade räkor
Spenatpotatis
1/2 påse spenat (à 70 g)
1 msk smör
1/2 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
Till servering
1/2 citron i klyftor
morotsstavar
Gör så här
00:01:00
00:05:00
00:07:00
00:01:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
9 stJag la till riven parmesan i såsen och blev riktigt gott. Skulle haft lite chili eller ngn annan hetta i också.
Emelié
Supergod rätt, smidig att tillaga. Rekommenderas.
Susanne
Supergott!
Maria
Jättegott och enkelt att göra! Fisken blir perfekt tillagad i såsen.
Susanne
Jättegott! Håller med om att det blev mycket sås över.
Birgitta
Blev en del potatis och sås över, till hundarnas glädje!
Marie
Kanon och lättlagad
Lena
Jättegott! Blev väldigt mycket över av den goda såsen, hade räckt till mer fisk :)
Emma
Mums så gott!!! 😊👌
Ann-charlotte