Tonys gravade strömming

Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Tonys gravade strömming

Gravad strömming i en härlig sås där vitlök och senap möts i en krämig blandning av majonnäs och gräddfil. Den gravade strömmingen får även sällskap av smakrik löjrom och en aning finskuren dill.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2003

Tonys gravade strömming

Ingredienser

4 portioner
800 g rensad strömming (livsmedelsverket rekommenderar att strömmingen varit fryst i 2 dygn)
5 dl vatten
1 dl ättiksprit (12%)
2 msk salt

Sås

3 - 4 vitlöksklyftor
1 krm malen vitpeppar
2 msk skånsk senap
1 dl majonäs
1 dl gräddfil
100 g löjrom
1/2 dl finskuren dill

Gör så här

08:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Mycket bra men *måste* mogna minst två dygn. Innan dess för skarp smak av vitlöken och senapen. Föreslår också att byta löjrom mot något billigare eftersom den inte bidrager till smaken.

    Bo

Testa liknande recept

Gravad sötsur strömming
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Sesamströmming med korianderyoghurt
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Sotare med citronolja
Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Sotare med färskpotatis
Betyg 2.9 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Surströmmingsklämma
Betyg 4.4 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Hemgravad lax med skagen på rökta räkor
Betyg 3 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad