Tomtegubbar

Hur söta är inte dessa jordgubbar i form av små tomtegubbar? Tänk jordgubbar och vispgrädde, fast med julkänsla i stället för en solig sommardag. Med hjälp av choklad eller svarta sesamfrön får tomtegubbarna ögon och knappar på tomterocken.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi318 KJ / 76 kCal
Fett7 g
Salt0.01 g
Kolhydrater3 g
Protein0.4 g
Kommentarer
3 stEnligt wwf: Det är klokt att välja svenska jordgubbar! Klimatpåverkan från importerade jordgubbar kan vara mer än tre gånger högre än för svenska jordgubbar. Om de kommer från uppvärmda växthus i Europa kan klimatpåverkan vara ännu större. Tyvärr finns det inte svenska jordgubbar i december. Kan vara en kul grej men jag väljer att äta färska jordgubbar på sommaren när det är säsong.
Lisa
Märkligt att värdera receptet som klimatsmart, att uppmuntra till att äta färska jordgubbar på vintern.
Maja
De har har jag gjort i flera år, dom är så väldigt goda :)
Robert