Tomtegubbar
Hur söta är inte dessa jordgubbar i form av små tomtegubbar? Tänk jordgubbar och vispgrädde, fast med julkänsla i stället för en solig sommardag. Med hjälp av choklad eller svarta sesamfrön får tomtegubbarna ögon och knappar på tomterocken.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016
Ingredienser
15 st
15 st jordgubbar
2 1/2 dl vispad grädde
små chokladbitar eller svarta sesamfrön
florsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi318 KJ / 76 kCal
Fett7 g
Salt0.01 g
Kolhydrater3 g
Protein0.4 g
Kommentarer
Enligt wwf: Det är klokt att välja svenska jordgubbar! Klimatpåverkan från importerade jordgubbar kan vara mer än tre gånger högre än för svenska jordgubbar. Om de kommer från uppvärmda växthus i Europa kan klimatpåverkan vara ännu större. Tyvärr finns det inte svenska jordgubbar i december. Kan vara en kul grej men jag väljer att äta färska jordgubbar på sommaren när det är säsong.
Lisa
2022-01-05Märkligt att värdera receptet som klimatsmart, att uppmuntra till att äta färska jordgubbar på vintern.
Maja
2020-12-09De har har jag gjort i flera år, dom är så väldigt goda :)
Robert
2019-12-17