Jordgubbsflan med limesötad phillycrème | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Jordgubbsflan med limesötad phillycrème

Jordgubbsflan med limesötad phillycrème kombinerar frisk philadelphiaost med syrlig lime samt söta jordgubbar på en botten av smördeg. Underbar tårta som passar utmärkt till midsommar eller årets andra högtider.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Rulla ut smördegen på en ugnsplåt (behåll papperet under). Picka smördegen med en gaffel. Grädda på näst nedersta falsen 12–15 minuter.
  3. Efter halva tiden, dra ut plåten och picka degen ett par gånger så att den sjunker. Ta ut och låt svalna på ett galler.
  4. Vispa samman grädde, färskost, florsocker, limeskal och limejuice. Vispa till en tjock, fluffig konsistens. Fördela krämen jämnt över smördegen.
  5. Skär jordgubbarna i bitar. Garnera med dem och ev citronmeliss. Servera gärna med ett glas svalt sauternesvin.

För alla

Rätten är fri från ägg men läs noga ingredienserna på smördegen.
I övrigt innehåller rätten gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: Välj färskost och grädde fri från laktos.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkfritt färskostalternativ. Byt grädden mot vispbar gräddersättning.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 paket rund smördeg
  • 2 dl grädde
  • 200 g färskost
  • 2 msk florsocker
  • finrivet skal och färskpressad juice av 1 lime
  • 1 l delade jordgubbar
  • färska myntablad
Lägg till i inköpslistan