Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tomatsoppa med pestotoast

Tomatsoppa med pestotoast är en len och god soppa av tomater, purjolök och palsternacka som värmer dig och smakar ljuvligt. Servera en god pesto- och osttoast till tomatsoppan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skala och strimla palsternackan. Fräs purjo och palsternacka i matfettet i en gryta stor nog för soppkok.
  2. Häll över tomatkross och buljong. Tillsätt tomatpuré och honung. Låt koka under lock ca 15 min. Smaka av med salt och peppar.
  3. Pestotoast: Bred formbrödsskivorna med peston och strössla osten över. Lägg brödskivorna på en bakpappersklädd plåt. Gratinera mitt i ugnen i 250°C, ca 5 min. Servera tomatsoppan med pestotoasten till.

Tips

Fräs rotfrukterna i olja istället för matfett om du inte tål vanlig mjölk. Brödskivorna kan rostas och sedan bredas med vitlökskryddat mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 purjolök
  • 1 palsternackor
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 förp finkrossade tomater (med basilikasmak (à 500 g)
  • 7 1/2 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1 msk honung
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Pestotoast
  • 4 skivor formbröd
  • 3 msk pesto
  • 1 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan