Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tomatsoppa med cashewnötter

Denna tomatsoppa med cashewnötter är en förstklassig rätt med mycket smak. Du serverar soppan med crème fraiche, cashewnötter och bröd, det gör att den passar utmärkt till lunch eller lättare middag!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs dem glansiga i olja. Tillsätt ris och låt fräsa med några minuter.
  2. Häll på krossade tomater, vatten och smula ner grönsaksbuljongtärningen.
  3. Krydda med salt, peppar och basilika. Låt småkoka i ca 20 minuter.
  4. Hacka cashewnötter grovt. Rör ner i soppan tillsammans med crème fraiche. Servera med vitt lantbröd.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen för buljongen. Fri från ägg.
Gör glutenfri: servera glutenfritt bröd.
Gör laktosfri välj aioli eller laktisfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj aioli eller imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 1 dl ris
  • 2 burkar krossade tomater
  • 6 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk basilika
  • 1 dl cashewnötter
  • 1 dl crème fraiche
  • vitt lantbröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?