Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Enkel

Tomatsallad med rostade tomater

Halverade tomater som långsamt rostas i ugn blir otroligt smakrika och saftiga. Laga tomaterna tillsammans med smakkompisen rödlök. Kryddat med timjan och honung får smakerna verkligen komma till sin rätt!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Tomatsalladen är en del i Lammfärsbiffar med rostade tomater, tzatziki och matvete, Grekisk toast och Krämig spagetti med röda linser och rostad mandel. Men passar utmärkt som tillbehör eller på en buffé.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Dela tomaterna på mitten. Skala och skär löken i klyftor. 
  3. Lägg tomaterna med snittytan upp i en långpanna tillsammans med löken. Ringla över olja och honung. Strö över rosmarin och salt.
  4. Rosta mitt i ugnen ca 30 min.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 12
  • 1 kg tomater
  • 4 rödlökar
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk finhackad färsk eller torkad rosmarin (2 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 306 kJ / 74 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer