Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Tomatsallad med pinjenötter

Strålande och färgsprakande sallad som du tillagar snabbt och enkelt. Vackert röda och gula tomater blandas med rostade pinjenötter och grann basilika. Över ringlar du len olivolja och balsamvinäger.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär tomaterna i klyftor. Fördela dem på ett stort fat.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr panna tills de fått fin färg. Strö dem och basilikablad över tomaterna.
  3. Ringla över balsamvinägerdressing och olivolja. Krydda.

För alla

Innehåller inte gluten, laktos, mjölkprotein eller ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 kg tomater (kvist- eller körsbärstomater)
  • 200 g pinjenötter
  • 1 kruka basilika
  • balsamvinägerdressing efter smak
  • 1/2 dl olivolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer