Tomatröra
Denna tomatröra kan du använda både som dipp och som tillbehör till en rätt. Blandningen av krossade tomater, röd lök, gräslök, olivolja och tabasco är enkel men smakrik. Krydda efter behov och servera röran kall.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2004
Ingredienser
1 sats
1 burk krossade tomater (à 400 g)
2 msk olivolja
1 hackad röd lök
2 msk hackad gräslök
2 msk citronjuice
salt
nymalen svartpeppar
tabasco
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jag (vi - min fru och jag) har inte gjort den här tomatröran ännu, men den ser ut att passa vår mathållning perfekt! Med ett undantag: vi använder alltid hela skalade tomater på burk i stället för krossade tomater. Det är MYCKET mera smak på de hela tomaterna. Och att hacka dem själv är ju inte särskilt avancerat...
Sven
2006-03-09