Tomatröra

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
1
Tomatröra

Denna tomatröra kan du använda både som dipp och som tillbehör till en rätt. Blandningen av krossade tomater, röd lök, gräslök, olivolja och tabasco är enkel men smakrik. Krydda efter behov och servera röran kall.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2004

Tomatröra

Ingredienser

1 sats
1 burk krossade tomater (à 400 g)
2 msk olivolja
1 hackad röd lök
2 msk hackad gräslök
2 msk citronjuice
salt
nymalen svartpeppar
tabasco

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Jag (vi - min fru och jag) har inte gjort den här tomatröran ännu, men den ser ut att passa vår mathållning perfekt! Med ett undantag: vi använder alltid hela skalade tomater på burk i stället för krossade tomater. Det är MYCKET mera smak på de hela tomaterna. Och att hacka dem själv är ju inte särskilt avancerat...

Sven

2006-03-09

Testa liknande recept

Avokadoröra med bacon och tomat
Betyg 2.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bönröra med korianderdoft
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Färskost med ansjovis
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Avokadoyoghurt
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vit bönröra
Betyg 3.6 av 5.
63 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kryddkorvar med salsa romesco
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga