Tomatrelish med curry | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tomatrelish med curry

Relish är ett samlingsnamn för fylliga, smakrika grönsaksröror. Currywurst är ett begrepp i Berlin. Här kryddar vi i stället tomatrelishen med curry, och bjuder med korv. En bra anledning att duka upp till brunch!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Dela, kärna ur och skär tomaterna i grova bitar. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  2. Fräs lök, vitlök och curry i oljan i en kastrull utan att det tar färg.
  3. Blanda ner tomater och chili. Krydda med socker, salt och peppar. Låt småkoka utan lock ca 15 minuter. 
  4. Tillsätt vinäger och persilja. Låt koka ytterligare 1 minut. Låt svalna. 
  5. Servera gärna relishen till korv, t ex wienerkorv.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i korven.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 tomater
  • 1/2 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 1 tsk curry
  • 2 msk olivolja
  • 1 1/2 tsk rårörsocker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1/2 dl rödvinsvinäger
  • 1 msk finhackad persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 389 kJ / 93 kCal