Chilihet mjölkchoklad

1
0
Chilihet mjölkchoklad

Lent och sött med ett pikant sting av chili och fluffigt mjölkskum på toppen. Den här chiliheta varma chokladdrycken är en lisa för själen, inte minst under kalla vinterdagar. Väljer du att smälta ner mjölkchoklad i stället för mörk choklad, minska lite på sockret.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2014

Chilihet mjölkchoklad

Ingredienser

4 portioner
100 g mörk choklad (70 %)
1/2 - 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 l mjölk (3 %)
2 msk rårörsocker

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfri mjölk och välj mörk ren choklad av god kvalitet.
Gör mjölkproteinfri: Ersätt mjölk med havre-, ris- eller sojabaserad mjölkersättning och välj mörk ren choklad av god kvalitet.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1319 KJ / 315 kCal
Fett 15 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 35 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden