Chilihet mjölkchoklad

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
0
Chilihet mjölkchoklad

Lent och sött med ett pikant sting av chili och fluffigt mjölkskum på toppen. Den här chiliheta varma chokladdrycken är en lisa för själen, inte minst under kalla vinterdagar. Väljer du att smälta ner mjölkchoklad i stället för mörk choklad, minska lite på sockret.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2014

Chilihet mjölkchoklad

Ingredienser

4 portioner
100 g  mörk choklad (70 %)
1/2 - 1   röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 l  mjölk (3 %)
2 msk  rårörsocker

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfri mjölk och välj mörk ren choklad av god kvalitet.
Gör mjölkproteinfri: Ersätt mjölk med havre-, ris- eller sojabaserad mjölkersättning och välj mörk ren choklad av god kvalitet.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1319 KJ / 315 kCal
Fett15 g
Salt0.3 g
Kolhydrater35 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Het chilichoklad
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chokladfabrikens varma choklad
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Black bean chiabrownie
Betyg 3.7 av 5.
351 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Chocolate con leche
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chokladdryck på chili
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rabarber med vit chokladgrädde och grillad sockerkaka
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga