UNDER 30 MIN | Medel

Chilihet mjölkchoklad

Lent och sött med ett pikant sting av chili och fluffigt mjölkskum på toppen. Den här chiliheta varma chokladdrycken är en lisa för själen, inte minst under kalla vinterdagar. Väljer du att smälta ner mjölkchoklad i stället för mörk choklad, minska lite på sockret.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryt chokladen i mindre bitar.
  2. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  3. Värm hälften av mjölken i en kastrull. 
  4. Rör ner choklad, chilihack och socker i mjölken. 
  5. Låt sjuda ca 2 minuter, tills chokladen smälter.
  6. Värm resten av mjölken, i en annan kastrull, försiktigt tills det börjar ryka. 
  7. Vispa mjölken med en handvisp till skum. 
  8. Sila av chokladmjölken, häll upp i muggar och fyll på med den skummade mjölken.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfri mjölk och välj mörk ren choklad av god kvalitet.
Gör mjölkproteinfri: Ersätt mjölk med havre-, ris- eller sojabaserad mjölkersättning och välj mörk ren choklad av god kvalitet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g mörk choklad (70 %)
  • 1/2 - 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 1 l mjölk (3 %)
  • 2 msk rårörsocker

Näringsvärde
Per portion

Energi 1319 kJ / 315 kCal