Tomat- och paprikasoppa med mozzarella
Tomat- och paprikasoppa med mozzarella är en mättande och värmande tomatsoppa med paprika och potatis. Soppan kryddar du med citronskal och basilika innan den serveras med krämig mozzarella i bitar.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2010
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 röda paprikor
2 potatisar
olivolja
2 smulade hönsbuljongtärningar
5 dl vatten
2 burkar krossade tomater (à 400 g)
salt och peppar
1 mozzarella (à 125 g)
finrivet citronskal
strimlad basilika
För alla
Fri från gluten. Fri från ägg, men kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost eller annan ost lagrad mer än 3 mån. Kontrollera buljongtärningen.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt färskostalternativ eller tofu och kontrollera buljongtärningen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Perfekt bas, brukar krydda lite extra och hacka i lite färsk chili. Använder mini mozzarella för att få lite "matiga" bitar i soppan..
Jerry
2023-01-06supergod soppa! enkel att göra och ser fin ut att servera
Ugne
2022-03-10Medelmåttig soppa som det var svårt att få sting i. Mozarellan var meningslös, bara en onödig utgift.
Johann
2022-02-28