Tomat- och paprikasoppa med mozzarella
Tomat- och paprikasoppa med mozzarella är en mättande och värmande tomatsoppa med paprika och potatis. Soppan kryddar du med citronskal och basilika innan den serveras med krämig mozzarella i bitar.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2010
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 röda paprikor
2 potatisar
olivolja
2 smulade hönsbuljongtärningar
5 dl vatten
2 burkar krossade tomater (à 400 g)
salt
peppar
1 mozzarella (à 125 g)
finrivet citronskal
strimlad basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
En mycket bra soppa som vinner på att mixas, och kan självklart kryddas som man önskar men det som gör den unik och som man inte ska hoppa över är toppingen med olivolja, citroncest, mozzarella och basilika! Såå gott!
Eva-lisa
2024-11-11Helt ok vardagssoppa. Jag hade i chiliflakes, en klick crème fraîche, en tsk smoked paprika-pulver, en dl röda linser och en klyfta vitlök. Gott utan att vara sensationellt på något vis.
Carola
2024-10-30God! Tillsatte lite röda linser för extra matighet och körde med stavmixer så soppan blev slätare.
Sara
2024-08-25