Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tomat- och paprikasoppa med mozzarella

Tomat- och paprikasoppa med mozzarella är en mättande och värmande tomatsoppa med paprika och potatis. Soppan kryddar du med citronskal och basilika innan den serveras med krämig mozzarella i bitar.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka lök. Dela, kärna ur och skär röda paprikor i strimlor. Skala och skär potatisar i klyftor.
  2. Fräs löken och paprikan i olivolja ca 5 minuter. Tillsätt potatisen och smulade hönsbuljongtärningar och fräs under omrörning ca 1 minut. Tillsätt vatten och koka under lock ca 5 minuter.
  3. Tillsätt krossade tomater och koka tills potatisen är mjuk. Krydda soppan med salt och peppar.
  4. Häll upp soppan i skålar och lägg i bitar av mozzarella. Droppa över lite olivolja. Strö över lite finrivet citronskal och strimlad basilika.

För alla

Fri från gluten. Fri från ägg, men kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost eller annan ost lagrad mer än 3 mån. Kontrollera buljongtärningen.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt färskostalternativ eller tofu och kontrollera buljongtärningen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 röda paprikor
  • 2 potatisar
  • olivolja
  • 2 smulade hönsbuljongtärningar
  • 5 dl vatten
  • 2 burkar krossade tomater (à 400 g)
  • salt och peppar
  • 1 mozzarella (à 125 g)
  • finrivet citronskal
  • strimlad basilika
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB