Tomat- och dragonsås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tomat- och dragonsås

Här är ett recept på en smakrik och fyllig tomat- och dragonsås som du lagar på hemmagjord skaldjursfond. Smaksätt såsen med tomat, dragon, vitt vin och konjak. Såsen gör sig mycket bra till framför allt fiskrätter av olika slag.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smör utan att den tar färg. Tillsätt fond, vin, konjak, tomatpuré samt hälften mängd dragonkvist. Koka ihop tills cirka halva volymen återstår. Häll i grädden och koka till en simmig såskonsistens.
  2. Sila såsen genom silduk eller finmaskig sil. Häll tillbaka i rengjord kastrull. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Skär tomatköttet i bitar/tärningar. Grovhacka de återstående dragonbladen. Tillsätt detta precis före servering.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 3 schalottenlökar (3 st motsvarar 1 gul lök)
  • smör till stekning
  • 4 dl skaldjursfond
  • 2 dl vitt vin
  • 3 msk konjak
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 kvistar färsk dragon (2 msk färsk motsvarar 1-2 tsk torkad)
  • 5 dl vispgrädde
  • salt
  • peppar
  • 2 tomater
Lägg till i inköpslistan