Tomat- och dragonsås

Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
0
Tomat- och dragonsås

Här är ett recept på en smakrik och fyllig tomat- och dragonsås som du lagar på hemmagjord skaldjursfond. Smaksätt såsen med tomat, dragon, vitt vin och konjak. Såsen gör sig mycket bra till framför allt fiskrätter av olika slag.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 1996

Tomat- och dragonsås

Ingredienser

6 portioner
3   schalottenlökar (3 st motsvarar 1 gul lök)
smör till stekning
4 dl  skaldjursfond
2 dl  vitt vin
3 msk  konjak
1 msk  tomatpuré
2   kvistar färsk dragon (2 msk färsk motsvarar 1-2 tsk torkad)
5 dl  vispgrädde
salt
peppar
2   tomater

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Lättstuvade svartrötter med dragonsmak
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gräddig dragonsås
Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Brummers kalvlever med bercy-sås
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dragonsenap
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Majskyckling med dragonsky
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Café de Paris-smör
Betyg 3 av 5.
73 personer har röstat
Över 60 min att tillaga