Tomat- och dillpaj med räkor
Matig, medelhavsinspirerad tomat- och dillpaj med räkor. Hissnande, matig paj med krossade tomater, vitt vin och ljuvlig fetaost. En lyxig fyllning gjord på ägg, fluffig crème fraiche och smakfulla räkor. En fantastiskt god paj.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2001
Ingredienser
4 portioner
4 dl vetemjöl
150 g smör
4 msk vatten
Tomatsås
3 msk olivolja
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 msk dillfrön
1 tsk salt
1 msk vitt vin eller socker (1 msk vin motsvarar 1/2 tsk socker)
Fyllning
4 ägg
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl crème fraiche
1/2 tsk salt
svartpeppar
200 g grekisk fetaost
200 g skalade, frysta räkor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej Yvonne! Man behöver inte hetta upp tomatkrosset innan man blandar i. Vi har ändrat i receptet nu. Tack för att du kommenterade detta så vi kan ändra. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-06-08Varför hetta upp oljan o sen hälla i tomater, det exponerade på min spis o mej..kan man inte blanda dessa direkt o sen hetta upp?
Yvonne
2017-05-31Hej Marie-Louise! Tomatsåsen ingår i fyllningen och ska i tillsammans med resten under punkt 5. Lycka till och hoppas det smakar!
Redaktionen
2014-07-28