Tomat- och dillpaj med räkor

Betyg 3.7 av 5.
35 personer har röstat
10
Tomat- och dillpaj med räkor

Matig, medelhavsinspirerad tomat- och dillpaj med räkor. Hissnande, matig paj med krossade tomater, vitt vin och ljuvlig fetaost. En lyxig fyllning gjord på ägg, fluffig crème fraiche och smakfulla räkor. En fantastiskt god paj.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2001

Tomat- och dillpaj med räkor

Ingredienser

4 portioner
4 dl vetemjöl
150 g smör
4 msk vatten

Tomatsås

3 msk olivolja
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 msk dillfrön
1 tsk salt
1 msk vitt vin eller socker (1 msk vin motsvarar 1/2 tsk socker)

Fyllning

4 ägg
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl crème fraiche
1/2 tsk salt
svartpeppar
200 g grekisk fetaost
200 g skalade, frysta räkor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
35 personer har röstat

Kommentarer

Hej Yvonne! Man behöver inte hetta upp tomatkrosset innan man blandar i. Vi har ändrat i receptet nu. Tack för att du kommenterade detta så vi kan ändra. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2017-06-08

Varför hetta upp oljan o sen hälla i tomater, det exponerade på min spis o mej..kan man inte blanda dessa direkt o sen hetta upp?

Yvonne

2017-05-31

Hej Marie-Louise! Tomatsåsen ingår i fyllningen och ska i tillsammans med resten under punkt 5. Lycka till och hoppas det smakar!

Redaktionen

2014-07-28

Testa liknande recept

Gös på purjolöksbädd
Betyg 2.4 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Ostgratinerad lök- och potatissoppa
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Curry- och äppelsås
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ianns kycklingrulader med parmaskinka
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Bönpasta med fänkål och räkor
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga