Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Tomat- och dillpaj med räkor

Matig, medelhavsinspirerad tomat- och dillpaj med räkor. Hissnande, matig paj med krossade tomater, vitt vin och ljuvlig fetaost. En lyxig fyllning gjord på ägg, fluffig crème fraiche och smakfulla räkor. En fantastiskt god paj.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Hacka ihop ingredienserna till pajdegen och ställ den svalt.
  3. Tomatsås: Häll i tomatkross, dillfrö, salt och vin/socker i en kastrull. Koka ihop i ca 10 minuter tills såsen tjocknat lite. Låt den svalna.
  4. Fyllning: Vispa ihop ägg, grädde, crème fraiche, salt, peppar och tomatsås.
  5. Tryck ut degen i en pajform, ca 28 cm i diameter (för 4 port), och förgrädda i ca 10 minuter.
  6. Fyll pajskalet med kuber av fetaost och tinade, skalade räkor. Häll i äggblandningen och grädda i ca 35 minuter.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: gör pajdeg på glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche, matfett och fetaost.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till mjölkproteinfri ost och mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 4 msk vatten
Tomatsås
  • 3 msk olivolja
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 1 msk dillfrön
  • 1 tsk salt
  • 1 msk vitt vin eller socker (1 msk vin motsvarar 1/2 tsk socker)
Fyllning
  • 4 ägg
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 1/2 tsk salt
  • svartpeppar
  • 200 g grekisk fetaost
  • 200 g skalade, frysta räkor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?