Tomat- och dillpaj med räkor

35
10
Tomat- och dillpaj med räkor

Matig, medelhavsinspirerad tomat- och dillpaj med räkor. Hissnande, matig paj med krossade tomater, vitt vin och ljuvlig fetaost. En lyxig fyllning gjord på ägg, fluffig crème fraiche och smakfulla räkor. En fantastiskt god paj.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2001

Tomat- och dillpaj med räkor

Ingredienser

4 portioner
4 dl vetemjöl
150 g smör
4 msk vatten

Tomatsås

3 msk olivolja
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 msk dillfrön
1 tsk salt
1 msk vitt vin eller socker (1 msk vin motsvarar 1/2 tsk socker)

Fyllning

4 ägg
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl crème fraiche
1/2 tsk salt
svartpeppar
200 g grekisk fetaost
200 g skalade, frysta räkor

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: gör pajdeg på glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche, matfett och fetaost.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till mjölkproteinfri ost och mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer

Redaktionen

2017-06-08

Hej Yvonne! Man behöver inte hetta upp tomatkrosset innan man blandar i. Vi har ändrat i receptet nu. Tack för att du kommenterade detta så vi kan ändra. Hälsningar Michelle

Yvonne

2017-05-31

Varför hetta upp oljan o sen hälla i tomater, det exponerade på min spis o mej..kan man inte blanda dessa direkt o sen hetta upp?

Redaktionen

2014-07-28

Hej Marie-Louise! Tomatsåsen ingår i fyllningen och ska i tillsammans med resten under punkt 5. Lycka till och hoppas det smakar!

Testa liknande recept

Melon- och myntapaj
Sommarskål
Spaghetti alle vongole
Marinerade päron