Tomat- och dillpaj med räkor

Betyg 3.7 av 5.35 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Tomat- och dillpaj med räkor

Matig, medelhavsinspirerad tomat- och dillpaj med räkor. Hissnande, matig paj med krossade tomater, vitt vin och ljuvlig fetaost. En lyxig fyllning gjord på ägg, fluffig crème fraiche och smakfulla räkor. En fantastiskt god paj.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2001

Tomat- och dillpaj med räkor

Ingredienser

4 portioner
4 dl vetemjöl
150 g smör
4 msk vatten

Tomatsås

3 msk olivolja
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 msk dillfrön
1 tsk salt
1 msk vitt vin eller socker (1 msk vin motsvarar 1/2 tsk socker)

Fyllning

4 ägg
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl crème fraiche
1/2 tsk salt
svartpeppar
200 g grekisk fetaost
200 g skalade, frysta räkor

Gör så här

00:10:00
00:10:00
00:35:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • Hej Yvonne! Man behöver inte hetta upp tomatkrosset innan man blandar i. Vi har ändrat i receptet nu. Tack för att du kommenterade detta så vi kan ändra. Hälsningar Michelle

    Ica-köket

  • Varför hetta upp oljan o sen hälla i tomater, det exponerade på min spis o mej..kan man inte blanda dessa direkt o sen hetta upp?

    Yvonne

  • Hej Marie-Louise! Tomatsåsen ingår i fyllningen och ska i tillsammans med resten under punkt 5. Lycka till och hoppas det smakar!

    Ica-köket

Testa liknande recept

  • Gös på purjolöksbädd
    Betyg 2.4 av 5.40 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Melon- och myntapaj
    Betyg 2.9 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bönpasta med fänkål och räkor
    Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad