Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tillbehör med rödlök

Rödlökstillbehör är ett läckert tillbehör där du fräser rödlök och kokar ihop med dijonsenap, vitvinsvinäger, vitt vin, honung och salt. Ett mycket delikat och elegant tillbehör till kött och fisk!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva rödlöken. Fräs löken i smör/margarin så att den blir mjuk och glansig, men utan att ta färg.
  2. Tillsätt dijonsenap, vitvinsvinäger, vitt vin, honung samt salt. Sjud tills vätskan har kokat in.

Tips

Gott till såväl kött som fisk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 rödlökar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 1/2 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 dl vitt vin
  • 1 msk flytande honung
  • 2 krm salt
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare