UNDER 30 MIN | Enkel

Tomat- och basilikavinägrett

Tomat och basilikavinägrett mixas till en stor sats härlig grillsås som i smaken påminner om den kalla spanska soppan gazpacho. Vinägretten passar fint till grillat kött, fisk eller vego.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bort stjälkfästet på tomaterna. Dela dem på mitten och ta bort kärnorna. Skär tomaterna i tärningar.
  2. Skala och skiva vitlöken. Plocka basilikabladen.
  3. Mixa tomater, vitlök, basilika, vinäger, olivolja, honung och vatten i en kannmixer. Smaksätt med salt och svartpeppar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kruka basilika
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 2 tsk flytande honung
  • 1/2 dl vatten
  • salt
  • svartpeppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 945 kJ / 226 kCal