Tomat- och basilikavinägrett

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Tomat- och basilikavinägrett

Tomat och basilikavinägrett mixas till en stor sats härlig grillsås som i smaken påminner om den kalla spanska soppan gazpacho. Vinägretten passar fint till grillat kött, fisk eller vego.

Tomat- och basilikavinägrett

Ingredienser

4 portioner
3   tomater
1   vitlöksklyfta
1   kruka basilika
1 msk  rödvinsvinäger
1 dl  olivolja
2 tsk  flytande honung
1/2 dl  vatten
salt
svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi945 KJ / 226 kCal
Fett23 g
Salt0.5 g
Kolhydrater5 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Rabarber- och honungsvinägrett
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Senapsvinägrett
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vinägrett
Betyg 4.2 av 5.
43 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Basilika- och chiliolja
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sparris med rökt kalkonbröst och limevinägrett
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad lax med honungsvinägrette och primörsallad
Betyg 3.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga