Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Toast skagen

Toast Skagen är ett snabblagat recept som passar bra både som förrätt eller ett lyxigt mellanmål. Blanda räkor, dill och majonnäs med citronjuice som du klickar ut på stekta formbröd. Toppa med löjrom och dill före servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och grovhacka ev räkorna.
  2. Skär tunna klyftor av citronen och spara till servering, 1 klyfta per bröd.
  3. Blanda räkorna med majonnäsen. Smaka av med färskpressad citronjuice, salt och nymalen vitpeppar.
  4. Vänd ner den finhackade dillen. Ställ svalt.
  5. Skär bort kanterna på brödskivorna. Stek dem frasiga i lite smör i en stekpanna.
  6. Fördela röran över bröden. Toppa med löjrom och dillvippa. Servera citronklyftan till.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt vitt bröd.
Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i majonnäsen.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Klimatanpassa

Detta är redan Klimaträtt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g stora räkor med skal
  • 1 citron
  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk finhackad dill
  • dillvippa till garnering
  • 4 skivor vitt formbröd
  • 4 msk löjrom
  • smör
  • salt
  • vitpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2077 kJ / 496 kCal