Tiramisu på vit choklad

Ett härligt recept på lyxig tiramisu på vit choklad. För desserten behöver du kex, kaffe, ägglikör, ägg, socker, mascarpone, vit choklad och kakao. Tiramisu är en fyllig och smakrik italiensk klassiker.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 1999

Ingredienser
4 portioner
200 g kex (2-3 kex per person, ex vis Italienska tiramisukex, sk ladyfingers, vincenzo eller savoiardikex)
1 stor kopp starkt kaffe
1 litet glas ägglikör (eller annan passande favoritlikör)
2 ägg
25 g socker
200 g mascarpone
50 g vit choklad
2 msk kakao
Gör så här
01:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
6 stDet här är det bästa och enklaste tiramisureceptet ever! Den smakar inte direkt vit choklad men det är den perfekta genvägen till att få den rätta smaken på krämen.
Cecilia
Jag använder Amaretto och tar ett par extra kex. Tycker att konsistensen blir perfekt. Kombinationen med vit choklad gör denna variant utsökt.
Margitha
Bara doppa kexen snabbt i kaffet så blir det inte så löst, använde savooyardikex. mycket god dessert och snabb!
Bengt
En mycket god dessert. Vi har använt cacaolikör (istället för ägglikör), vilket blev väldigt bra. Bra att man kan göra den samma dag, men den blir något bättre om man gör den dagen innan.
Karin
Detta är den perfekta desserten. Vuxen med bittert kaffe och barnsligt gott med vit choklad! Det är just kombinationen som gör tiramisoun. Tyvärr blir den en aning lös tycker jag. Jag håller på att experimentera fram den perfekta konsistensen
Sandra
Vad använder man för slags kex? Savooyardikex?
Ann