Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Thailändsk spetskålsgryta

Thailändsk spetskålsgryta är en vegetarisk gryta med goda smaker från Asien. Den innehåller kokosmjölk, grönsaksbuljong, citrongräs, galangal eller färsk ingefära, limeblad, korianderrot, currypasta, spetskål, lök, sesamolja, honung, soja och lime.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Beredning: Koka upp buljong med kokosmjölk och kryddor. Låt småputtra 10 min.
  2. Strimla kål, skalad lök och morot. Fräs i sesamolja och häll över honung. Sila buljongen och smaksätt med sojasås och limesaft. Häll buljongen över grönsakerna. Koka upp och servera med ris.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1 dl kokosmjölk
  • 4 cm citrongräs
  • 1 cm galangal eller färsk ingefära
  • 2 limeblad
  • 1 korianderrot
  • 2 tsk röd currypasta
  • 1/2 spetskål eller vitkål
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 msk sesamolja
  • 1 tsk honung
  • 2 tsk sojasås
  • 1 tsk limesaft
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?