Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Terökt lax

Om du tycker om lax och dessutom tycker om asiatiska influenser så ska du testa det här receptet på terökt lax. Du låter laxen stå och dra sig i en god teblandning innan du steker den. Gott och spännande!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten och lägg ner lapsang souchongte. Låt dra ca 5 minuter. Sila av tebladen.
  2. Gnid in frysta, tinade laxfiléer runtom med salt. Lägg i en liten form. Häll på te så att det täcker. Ställ i kylen 10-12 timmar.
  3. Torka av laxen och stek i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar. Dillstuvad potatis och en citronklyfta är gott till den milt "rökta" laxen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 dl vatten
  • 3 msk lapsang souchong-te
  • 4 frysta, tinade laxfiléer (à 140 g)
  • 1 tsk salt
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan