Tarte fine med glöggsirap | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tarte fine med glöggsirap

Tarte fine är ett härligt franskt recept på små spröda pajer som passar utmärkt till dessert. Du gör dem av bland annat smördeg, äpple, socker, kanel och röd glögg. Servera till efterrätt med glöggsirap och vaniljglass.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lägg de frysta smördegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Skala, kärna ur och skär äpplet i tunna klyftor. Lägg äppelklyftorna omlott i en sträng på mitten på smördegen. Strö över socker och kanel. Hyvla över smöret. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min tills de får fin färg.
  4. Koka ihop glöggen i en kastrull till sirapskonsistens. Låt den svalna något. Skär varje längd i 5 bitar. Ringla glöggsirapen över äppelflarnen. Servera med vaniljglass.

Recept och foto framtaget av Blossa.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 frysta smördegsplattor ca 17 x 8 cm
  • 1 äpple
  • 1 tsk strösocker
  • 1/2 tsk kanel
  • 25 g kallt smör
  • 3 dl röd glögg (lättglögg)
Till servering
  • vaniljglass
Lägg till i inköpslistan