Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Tapenadeägg

Lättlagad plockmat till buffébordet eller festmiddagen. Klicka på en röra av algkaviar, oliver och harissasås på ägghalvorna och servera de mumsiga tapenadeäggen, gärna till ett glas vitt vin!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa algkaviar med oliver och harissasås. Ställ gärna röran kallt en stund före servering.
  2. Hårdkoka äggen, skala, dela dem och toppa med tapenaderöran.

För alla

Innehåller inte gluten, laktos eller mjölkprotein, men läs för säkerhets skull innehållsdeklarationen på alla färdiga produkter. Ägg ingår.

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 1/2 ägg
  • ca 50 g algkaviar
  • 1 dl gröna oliver utan kärnor
  • 1 tsk harissasås eller tabasco (1 tsk harissasås motsvarar 2 krm tabasco)
Lägg till i inköpslistan