Tant Gudruns festomelett

Tant Gudruns festomelett är en tjusig och festlig omelett som du tillagar i ugn med en skaldjursfyllning av kräftstjärtar. En favorit hos många till påsk och jul men kan med fördel avnjutas året runt.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2002

Ingredienser
10 portioner
12 ägg
2 msk vetemjöl eller maizenamjöl
9 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
ev 2 krm strösocker
Skaldjursfyllning
2 msk smör
3 msk vetemjöl eller maizenamjöl
2 dl grädde
2 dl mjölk
1 burk kräftstjärtar i lake (à 340 g)
ca 1 msk hackad dill eller gräslök
Gör så här
00:45:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
11 stFantastiskt fin omelett! Gör den alltid till påsk, men även vid andra tillfällen.
Håkan
Grymt god, smakar precis som min gamla mormors festomelett.
Tina
hur stor ska ugnsformen vara? Mvh Therese
Theresa
Hej Theresa! Den bör vara ca 20 x 30 cm stor. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Suverän, har gjort den flera gånger om året ända sedan den var med i Buffé för många år sedan
Inga-lill
Denna omelett var som en dröm. Kommer alltid att göra den vid midsommar och andra högtider.
Jeanette
En favorit i hela vår släkt
Eva-lena
Väldigt god omelett som passar bra till påsk
Ann-magret
Kanongod! Ett måste till jul o påsk!
Marie
Ingen påsk utan Tant Gudruns festomelett!
Cecilia
Denna omelett är ett måste i vår påskbuffé! Kanongod!
Petra