Tandoorifilé med currygrönsaker och basmatiris
Denna utmärkta tandoorifilé med currygrönsaker och basmatiris ger en hint av Indien i ditt eget kök! Det underbara curryriset har en söt ton som passar perfekt med den kryddmarinerade fläskfilén. Servera allt tillsammans med den kalla, milda såsen.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 1998
Ingredienser
4 portioner
600 g fläskfilé
2 krm röd hushållsfärg
1 msk starkt paprikapulver
1 tsk finhackad vitlök
1 msk malen spiskummin
2 msk olja
1 tsk salt
1 krm peppar
Yoghurtsås
2 dl matlagningsyoghurt
2 msk honung, gärna flytande honung
1/2 dl hackad persilja
2 msk citronsaft
Indiskt grönsaksris
1 gul lök
1 - 1 1/2 msk curry
1 tsk salt
olja
3 dl ris (helst basmatiris)
6 dl vatten
1 - 1 1/2 dl russin
400 g frysta bukettgrönsaker (tinade)
Gör så här
Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Verkligen mycket gott fest mat.Lagat den många gånger.Det var stor efterfråga på receptet.Spetten passar licka bra som "plockmat" på buffé
Jolanta
2003-02-13