Tandoorifilé med currygrönsaker och basmatiris

9
1
Tandoorifilé med currygrönsaker och basmatiris

Denna utmärkta tandoorifilé med currygrönsaker och basmatiris ger en hint av Indien i ditt eget kök! Det underbara curryriset har en söt ton som passar perfekt med den kryddmarinerade fläskfilén. Servera allt tillsammans med den kalla, milda såsen.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 1998

Tandoorifilé med currygrönsaker och basmatiris

Ingredienser

4 portioner
600 g fläskfilé
2 krm röd hushållsfärg
1 msk starkt paprikapulver
1 tsk finhackad vitlök
1 msk malen spiskummin
2 msk olja
1 tsk salt
1 krm peppar

Yoghurtsås

2 dl matlagningsyoghurt
2 msk honung, gärna flytande honung
1/2 dl hackad persilja
2 msk citronsaft

Indiskt grönsaksris

1 gul lök
1 - 1 1/2 msk curry
1 tsk salt
olja
3 dl ris (helst basmatiris)
6 dl vatten
1 - 1 1/2 dl russin
400 g frysta bukettgrönsaker (tinade)

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.

Tips

Smaktips! Den indiska maten bjuder på "värme" och ibland "hetta". Ris och kall yoghurtsås hjälper till att mildra smakerna. Det blir också en härlig kontrast. Stekta pitabröd är gott till, det får ersätta det indiska nanbrödet.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Jolanta

2003-02-13

Verkligen mycket gott fest mat.Lagat den många gånger.Det var stor efterfråga på receptet.Spetten passar licka bra som "plockmat" på buffé