Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Tandoorifilé med currygrönsaker och basmatiris

Denna utmärkta tandoorifilé med currygrönsaker och basmatiris ger en hint av Indien i ditt eget kök! Det underbara curryriset har en söt ton som passar perfekt med den kryddmarinerade fläskfilén. Servera allt tillsammans med den kalla, milda såsen.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.

  1. Skär köttet i 16 bitar. Blanda hushållsfärg, paprikapulver, vitlök, spiskummin, olja, salt och peppar i en skål. Vänd köttet i blandningen. Låt marinera under tiden resten tillagas. Trä sedan köttet på 4-8 spett.
  2. Yoghurtsås: Blanda ingredienserna till såsen. Ställ kallt.
  3. Indiskt grönsaksris: Fräs lök, curry och salt en kort stund i olja. Rör ner riset och fräs det under omrörning. Häll på vattnet och rör ner russinen. Koka på svag värme, under lock, i 10 minuter. Rör ner grönsakerna och låt dem bli varma, det tar 2-3 minuter.
  4. Tandoorispetten: Stek spetten 2-3 minuter per sida i medelhet panna, totalt ca 10 minuter.
  5. Lägg upp grönsaksriset på varma tallrikar, lägg på ett spett på varje och klicka över kall sås. Servera ev med bröd.

Tips

Smaktips! Den indiska maten bjuder på "värme" och ibland "hetta". Ris och kall yoghurtsås hjälper till att mildra smakerna. Det blir också en härlig kontrast. Stekta pitabröd är gott till, det får ersätta det indiska nanbrödet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g fläskfilé
  • 2 krm röd hushållsfärg
  • 1 msk starkt paprikapulver
  • 1 tsk finhackad vitlök
  • 1 msk malen spiskummin
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Yoghurtsås
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk honung, gärna flytande honung
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 2 msk citronsaft
Indiskt grönsaksris
  • 1 gul lök
  • 1 - 1 1/2 msk curry
  • 1 tsk salt
  • olja
  • 3 dl ris (helst basmatiris)
  • 6 dl vatten
  • 1 - 1 1/2 dl russin
  • 400 g frysta bukettgrönsaker (tinade)
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Turkisk yoghurt eller Grekisk yoghurt

20 % rabatt

Salakis 1000 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer