Tandoorifilé med currygrönsaker och basmatiris

Betyg 3.1 av 5.
9 personer har röstat
1
Tandoorifilé med currygrönsaker och basmatiris

Denna utmärkta tandoorifilé med currygrönsaker och basmatiris ger en hint av Indien i ditt eget kök! Det underbara curryriset har en söt ton som passar perfekt med den kryddmarinerade fläskfilén. Servera allt tillsammans med den kalla, milda såsen.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 1998

Tandoorifilé med currygrönsaker och basmatiris

Ingredienser

4 portioner
600 g fläskfilé
2 krm röd hushållsfärg
1 msk starkt paprikapulver
1 tsk finhackad vitlök
1 msk malen spiskummin
2 msk olja
1 tsk salt
1 krm peppar

Yoghurtsås

2 dl matlagningsyoghurt
2 msk honung, gärna flytande honung
1/2 dl hackad persilja
2 msk citronsaft

Indiskt grönsaksris

1 gul lök
1 - 1 1/2 msk curry
1 tsk salt
olja
3 dl ris (helst basmatiris)
6 dl vatten
1 - 1 1/2 dl russin
400 g frysta bukettgrönsaker (tinade)

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Verkligen mycket gott fest mat.Lagat den många gånger.Det var stor efterfråga på receptet.Spetten passar licka bra som "plockmat" på buffé

Jolanta

2003-02-13

Testa liknande recept

Bombay chilirub - mycket het
Betyg 2.8 av 5.
17 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Heta kikärter med spenat
Betyg 2.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Veenas vindaloo
Betyg 3 av 5.
98 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tandoori-cashews
Betyg 2.9 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad tandoorikyckling med gurksallad
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Het köttfärs med bönor och chili
Betyg 3.1 av 5.
29 personer har röstat
Under 30 min att tillaga