Tandoorifilé med currygrönsaker och basmatiris

Betyg 3.1 av 5.
9 personer har röstat
1
Tandoorifilé med currygrönsaker och basmatiris

Denna utmärkta tandoorifilé med currygrönsaker och basmatiris ger en hint av Indien i ditt eget kök! Det underbara curryriset har en söt ton som passar perfekt med den kryddmarinerade fläskfilén. Servera allt tillsammans med den kalla, milda såsen.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 1998

Tandoorifilé med currygrönsaker och basmatiris

Ingredienser

4 portioner
600 g  fläskfilé
2 krm  röd hushållsfärg
1 msk  starkt paprikapulver
1 tsk  finhackad vitlök
1 msk  malen spiskummin
2 msk  olja
1 tsk  salt
1 krm  peppar

Yoghurtsås

2 dl  matlagningsyoghurt
2 msk  honung, gärna flytande honung
1/2 dl  hackad persilja
2 msk  citronsaft

Indiskt grönsaksris

1   gul lök
1 - 1 1/2 msk  curry
1 tsk  salt
olja
3 dl  ris (helst basmatiris)
6 dl  vatten
1 - 1 1/2 dl  russin
400 g  frysta bukettgrönsaker (tinade)

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.

Tips

Smaktips! Den indiska maten bjuder på "värme" och ibland "hetta". Ris och kall yoghurtsås hjälper till att mildra smakerna. Det blir också en härlig kontrast. Stekta pitabröd är gott till, det får ersätta det indiska nanbrödet.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Verkligen mycket gott fest mat.Lagat den många gånger.Det var stor efterfråga på receptet.Spetten passar licka bra som "plockmat" på buffé

Jolanta

2003-02-13

Testa liknande recept

Bombay chilirub - mycket het
Betyg 2.8 av 5.
17 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fläskfilé med lökröra
Betyg 2.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Heta kikärter med spenat
Betyg 2.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Veenas vindaloo
Betyg 3 av 5.
98 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tandoori-cashews
Betyg 2.9 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad tandoorikyckling med gurksallad
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga