Tagliatelle med rökt lax | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tagliatelle med rökt lax

Snabblagad rätt som du lagar medan pastan kokar. Såsen gör du på matlagningsgrädde, sugarsnaps, babyspenat och kallrökt lax i skivor. Krämigt och gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka tagliatellen. Låt de frysta sugarsnapsen koka med de 2 sista minuterna.
  2. Koka upp matlagningsgrädde och konc kycklingfond i en kastrull. Rör ner finrivet citronskal, den färskpressade citronjuicen och babyspenaten.
  3. Blanda såsen med pasta och sugarsnaps. Toppa med kallrökt lax i strimlor. Mal över lite svartpeppar.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde, kontrollera fonden.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning, kontrollera fonden.
Gör äggfri: använd äggfri pasta, kontrollera fonden.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g tagliatelle
  • 200 g frysta sugarsnaps
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk konc kycklingfond
  • finrivet skal av 1 citron
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 2 påsar babyspenat (à 65 g)
  • 300 g kallrökt lax
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi -1 kJ / 526 kCal