Tagliatelle alla contadina

Betyg 4.6 av 5.
9 personer har röstat
1
Tagliatelle alla contadina

Italiensk pastarätt med sås av vitlöksfräst svamp, körsbärstomater, buljong och bladpersilja i vin. Toppa denna smaskiga rätt ordentligt med riven parmesanost.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2002

Tagliatelle alla contadina

Ingredienser

4 portioner
4 vitlöksklyftor
1/2 dl hackad bladpersilja
3/4 dl olivolja
100 g parmaskinka
200 g förvälld svamp (antingen från burk, eller färsk) t ex murklor, karljohans eller kantareller
1 gul lök
1 köttbuljongtärning
1 dl torrt vitt vin
1 burk italienska körsbärstomater (pomodorini) eller krossade (à 400 g)
2 paket färsk tagliatelle (à 250 g)
2 dl riven parmesan

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Vill man ha rätten helt vegitarisk är den även jättegod om man utesluter parmaskinkan

Ann-britt

2004-09-14

Testa liknande recept

Tagliatelle med rosésallad, citron och parma
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sugo di carne
Betyg 3 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varma jordärtskockor med parmesan och parmaskinka
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Parmarullar med olivkräm
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bruschetta med marinerad kronärtskocka och parmaskinka
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomat- och olivpasta med pastrami
Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga