Tagliatelle alla contadina | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tagliatelle alla contadina

Italiensk pastarätt med sås av vitlöksfräst svamp, körsbärstomater, buljong och bladpersilja i vin. Toppa denna smaskiga rätt ordentligt med riven parmesanost.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Finhacka hälften av vitlöksklyftorna. Blanda det med hälften av persiljan och 2/3 av olivoljan i en skål. Ställ åt sidan och låt dra.
  2. Strimla parmaskinkan. Hacka svampen grovt. Skala och finhacka lök och resterande vitlök.
  3. Värm olivolja i en traktörpanna. Lägg i finhackad lök, vitlök och resten av persiljan. När doften stiger, lägg i den strimlade skinkan och svampen.
  4. Låt fräsa i några minuter. Smula i buljongtärningen. Häll i vinet och låt koka in. Häll därefter i tomaterna och låt sjuda några minuter. Salta och peppra.
  5. Koka pastan "al dente". Häll av vattnet och blanda pastan med hacket på persilja, vitlök och olivolja.
  6. Servera pastan med en rejäl klick av såsen eller blanda pastan med såsen på italienskt vis. Tillsätt parmesanost. Servera genast. Ställ fram extra parmesan och färskt bröd att doppa i såsen.

För alla

Läs ingredienserna på buljongtärningen. Rätten innehåller gluten, ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj pasta utan gluten.
Gör äggfri: välja pasta utan ägg och känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsämnet E1105, Lysozym.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl hackad bladpersilja
  • 3/4 dl olivolja
  • 100 g parmaskinka
  • 200 g förvälld svamp (antingen från burk, eller färsk) t ex murklor, karljohans eller kantareller
  • 1 gul lök
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 burk italienska körsbärstomater (pomodorini) eller krossade (à 400 g)
  • 2 paket färsk tagliatelle (à 250 g)
  • 2 dl riven parmesanost
Lägg till i inköpslistan