Tagliatelle alla contadina
Italiensk pastarätt med sås av vitlöksfräst svamp, körsbärstomater, buljong och bladpersilja i vin. Toppa denna smaskiga rätt ordentligt med riven parmesanost.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2002
Ingredienser
4 portioner
4 vitlöksklyftor
1/2 dl hackad bladpersilja
3/4 dl olivolja
100 g parmaskinka
200 g förvälld svamp (antingen från burk, eller färsk) t ex murklor, karljohans eller kantareller
1 gul lök
1 köttbuljongtärning
1 dl torrt vitt vin
1 burk italienska körsbärstomater (pomodorini) eller krossade (à 400 g)
2 paket färsk tagliatelle (à 250 g)
2 dl riven parmesan
För alla
Läs ingredienserna på buljongtärningen. Rätten innehåller gluten, ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten.
Gör äggfri: välja pasta utan ägg och känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsämnet E1105, Lysozym.
Gör glutenfri: välj pasta utan gluten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Vill man ha rätten helt vegitarisk är den även jättegod om man utesluter parmaskinkan
Ann-britt
2004-09-14