Tagliatelle alla contadina

Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
1
Tagliatelle alla contadina

Italiensk pastarätt med sås av vitlöksfräst svamp, körsbärstomater, buljong och bladpersilja i vin. Toppa denna smaskiga rätt ordentligt med riven parmesanost.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2002

Tagliatelle alla contadina

Ingredienser

4 portioner
4   vitlöksklyftor
1/2 dl  hackad bladpersilja
3/4 dl  olivolja
100 g  parmaskinka
200 g  förvälld svamp (antingen från burk, eller färsk) t ex murklor, karljohans eller kantareller
1   gul lök
1   köttbuljongtärning
1 dl  torrt vitt vin
1   burk italienska körsbärstomater (pomodorini) eller krossade (à 400 g)
2   paket färsk tagliatelle (à 250 g)
2 dl  riven parmesan

För alla

Läs ingredienserna på buljongtärningen. Rätten innehåller gluten, ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj pasta utan gluten.
Gör äggfri: välja pasta utan ägg och känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsämnet E1105, Lysozym.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Vill man ha rätten helt vegitarisk är den även jättegod om man utesluter parmaskinkan

Ann-britt

2004-09-14

Testa liknande recept

Parmachips
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pasta pomodoro med rökt skinka
Betyg 3.3 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tagliatelle med rosésallad, citron och parma
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Parmaklädd bananschalottenlök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Tortellinisoppa
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Basilika- och parmalindad grissini
Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga