Tagliatelle alla contadina

Betyg 4.6 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Tagliatelle alla contadina

Italiensk pastarätt med sås av vitlöksfräst svamp, körsbärstomater, buljong och bladpersilja i vin. Toppa denna smaskiga rätt ordentligt med riven parmesanost.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2002

Tagliatelle alla contadina

Ingredienser

4 portioner
4 vitlöksklyftor
1/2 dl hackad bladpersilja
3/4 dl olivolja
100 g parmaskinka
200 g förvälld svamp (antingen från burk, eller färsk) t ex murklor, karljohans eller kantareller
1 gul lök
1 köttbuljongtärning
1 dl torrt vitt vin
1 burk italienska körsbärstomater (pomodorini) eller krossade (à 400 g)
2 paket färsk tagliatelle (à 250 g)
2 dl riven parmesan

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

Vill man ha rätten helt vegitarisk är den även jättegod om man utesluter parmaskinkan

Ann-britt

2004-09-14

Testa liknande recept

Tagliatelle med rosésallad, citron och parma
Betyg 3.7 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Varma jordärtskockor med parmesan och parmaskinka
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Parmaklädd bananschalottenlök
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Spenatvåfflor med ostkräm och parmasegel
Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Purjolök med parmaskinka
Betyg 3.5 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Spenat- och parmesanomelett med serranoskinka
Betyg 2.6 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad