Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Spenatvåfflor med ostkräm och parmasegel

Vill du servera våfflor som är lite mer matiga och mättande så ska du laga till spenatvåfflor med ostkräm och parmasegel. Ostkrämen har smak av oliver, parmesan och kvarg och är riktigt krämig och god.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 st våfflor portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bräck parmaskinkan hastigt i en torr, het stekpanna. Ta upp och låt skinkan rinna av på dubbelvikt hushållspapper.
  2. Hacka oliverna till ostkrämen. Blanda kvargen med ost, oliver, salt och peppar.
  3. Låt spenaten till våfflorna tina och pressa ur så mycket som möjligt av vätskan. Smält matfettet till våfflorna i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 1 min. Låt svalna. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt vatten och matfett och vispa till en klimpfri smet. Skala och pressa i vitlöken och rör i spenaten.
  4. Grädda våfflor av smeten i varmt våffeljärn. Lägg dem undan för undan på ett galler.
  5. Fördela ostkrämen på de nygräddade våfflorna. Stick i ett parmasegel i varje våffla och servera.

Ingredienser

Portioner: 8 st våfflor
  • 1 paket djupfryst hackad spenat (à 375 g)
  • 100 g margarin eller smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 5 dl kallt vatten
  • 1 vitlöksklyfta
Ostkräm
  • 15 gröna oliver
  • 2 1/2 dl kvarg (10%)
  • 1 1/2 dl färskriven parmesanost
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Segel
  • 8 tunna skivor parmaskinka
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?