Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Tafelspitz på kyckling och rotsaker med rösti och apfelkräm

Söker du efter en utmaning i köket så passar denna avancerade tafelspitz på kyckling och rotsaker som äts med rösti och apfelkräm perfekt! Kycklingen, som ska sjuda med grönsaker, är underbart saftig till röstin och det pepparsmakande, goda moset.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela kycklingen i 4 delar (för 4 port). Skala och skär kålroten och morötterna i tärningar. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Lägg i grönsaker och kycklingbitarna. Låt sjuda under lock ca 45 min.
  2. Rösti: Riv potatisen och blanda med ägget. Krydda med salt och peppar. Lägg potatisblandningen i matfettet i en stekpanna som en stor kaka. Stek några min på vardera sidan.
  3. Kräm: Blanda äppelmos och pepparrot. Servera kycklingen med rösti och apfelkräm.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kyckling (à ca 1,2 kg)
  • 1 kålrot
  • 2 stora morötter
  • 1 purjolök
  • 1 l vatten
  • 2 hönsbuljongtärning
Rösti
  • 8 st kokta potatisar
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk smör eller margarin
Apfelkräm
  • 2 dl äppelmos
  • 1 msk riven pepparrot
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?