Tacopiroger

Tacopiroger är väl ändå en favorit för både stora och små. Till tacopirogerna använder du pizzadeg med medföljande tomatsås för enklaste tillagningen. Fyll pirogerna med färs, kryddad med tacokrydda och morötter. Dippa gärna pirogerna med tacosmak i gräddfil vid bordet.

Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per pirog.
Energi518 KJ / 124 kCal
Fett7 g
Salt1 g
Kolhydrater6 g
Protein8 g
Kommentarer
23 stVi gjorde om lite med extra kryddor. Vitlökspulver. Vitpeppar. Tomatpure. Paprika.
Sara
Barnen tyckte det var gott och vi serverade med en liten sallad till. Säger som dom andra så skär degen i 6 rutor. Ni som haft svårt med degen så är det viktigt att den kommer direkt från kylskåpet. Ju varmare den blir desto mer svår jobbad blir den. Vi bredde på Philadelphia på degen först, la sen en ostbädd och sedan köttfärsen. Tips- Tacofärsen med tomatsåsen gjorde vi redan dagen innan och la på direkt från kylen, lättare att hålla färsen på plats på degen.
Izabella
Vilken tur att man får välja. Själv stänger jag av både teven och mobilen, tar fram en bra bok, Steker gammalt äggdoppat bröd i smör, gör en kanna med chokladmjölk på riktig kakao och har en trevlig kväll med min bok i soffan !!
Eva
Gott och enkelt! Delade varje platta i 6 istället för 8, så var det enklare att få fyrkanter å fylla. Och räcker gott med 400g köttfärs. Som flera har noterat. Eventuellt ta i lite majs nästa gång? För dessa har gjorts förr, och kommer göras igen. Gott! Serverades med lite god sallad till...
Katrine
Ett tips är att gör 6 rutor/piroger av degen. Blir lite enklare att vika ihop dom. Gjorde med gårdagens kötffärssås samt mozzarella i, smarrigt 👌🏼
Johan
Bytte ut färsen mot vegofärs istället, blev jättegott! Instämmer med andra kommentarer att det var lite knepigt att få till jämna rutor av degen men utöver det gick det hur smidigt som helst.
Moa
Jättegott! Dock lite svårt att göra trekanter av degen. Lite mjöl och en gaffel att trycka till kanterna underlättade. Blev lite köttfärssås över. Spädde ut den med andra tomatsåsburken och gjorde en köttfärsås med pasta som komplement och matlåda.
Annika
Konstigt att så många skriver att det blev fyllning över, vi fick snåla med fyllningen på slutet. Det var ett himla jobb att få de 8 rutorna per pizzadeg att bli fyrkantiga så man kunde få ihop den efter fyllningen. Men hela familjen tyckte det var himla gott så inte den sista gången vi gjorde detta 👍
Christin
Mycket uppskattade av barnen! Ett bra alternativ när tacos känns uttjatat. Vi hade även i riven mozarella i färsen innan vi fyllde degen. Trycker ihop kanterna med en gaffel för att säkra att de håller ihop vilket också ger fina mönster. Serverar även med tacosås eller salsa och natchos. Som andra skriver, det blir färs över. Perfekt att fylla vanliga tortillabröd till lunch dagen efter med andra kylskåpsrester.
Malena
Det var väldigt svårt att få pirogen från pappret som degen hade rullats ut på. Pirogerna blev inte vackra men fyllningen var god . Det blev mycket över av fyllningen.
Iréne