Syrlig lökpaj med sikrom

Syrlig lökpaj med sikrom är en spännande paj där vinäger ingår. Dragon ger lantlig touch åt pajen som passar bra på buffébordet. Du garnerar med sikrom. Vackert och smakfullt.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2008

Ingredienser
10 portioner
Pajskal
125 g smör
1 ägg
3 msk vatten
4 1/2 dl vetemjöl (+ mjöl till bakbordet)
1 krm salt
Fyllning
4 gula lökar
1 msk smör
1 1/2 dl vinäger (t ex äppelcidervinäger)
5 dl vispgrädde
2 ägg
3 kvistar dragon eller torkad dragon (3 kvistar motsvarar 1 tsk torkad)
3 krm salt
1 krm peppar
200 g sik- eller löjrom till garnering
Gör så här
01:00:00
00:15:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1667 KJ / 398 kCal
Kommentarer
5 stDetta har jag gjort många gånger en minskat på vinägern till 1dl i min smak perfekt. Serverar till skaldjur och chili aioli.
Inga
Den är urgod, MEN man minska ner vinägern till max ca 1/2 dl, samt en nypa dragon, då blir den toppen!
Åsa
Jag testade den här pajen när den skrevs i Buffé för något år sedan tillsammans med grillad kyckling, god tomatsalsa och couscoussallad. Jag gjorde även en vitlökssås till och blandningen av allt detta gjorde att denna pajen kom till sin rätt och jag tyckter den är jättegod!
Camilla
Hej! Tråkigt att ni ej tyckte om pajen. Men den är SYRLIG så det ska man vara väl medveten om när man gör den. Den har varit väldigt uppskattad av alla som provlagat och fått förmånen att smaka. Med vänliga hälsningar Redaktionen
Ica
Ledsen, men detta luktade guddomligt, såg världsklass ut, men .... smakade.... ****.... Min sambo gick på toa och kräktes. Jag klarade av 3 tuggor. Hoppas på att det är ett stavningsfel i receptet med äppelcidervinägern. Vi är öppen för allt, men detta gick inte ned. Nu kunde vi skratta åt detta då vi gillar att prova nya recept och exprimentera, men detta... Låter gott, men tänk efter en gång extra innan ni provar. Kombinationen äppelcidervinäger och dragon=kanske... Jag som älskar paj, mäste nog upp på hästen och försöka rida igen. Känner avsmak.
Mikael