Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sweet chilifisksoppa

En snabblagad, färgglad och smakrik fisksoppa till lunch eller vardagsmiddag. Koka soppan på hönsbuljong med paprika och vitlök och smaksätt med sweet chili och ingefära. Fyll på med bitar av torskfilé. Servera fisksoppan med crème fraiche och bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala vitlöken och kärna ur paprikorna. Skär allt i bitar. Fräs vitlök och paprika i matfett i en kastrull.
  2. Häll på buljongen och krydda med ingefära och sweet chili. Låt soppan koka upp.
  3. Skär under tiden fisken i bitar. Lägg i fisken och låt soppan sjuda på svag värme i 3-4 minuter. Rör i gräslök eller purjo.
  4. Till servering: Servera med en klick vitlöksmajonnäs eller lättcrème fraiche och bröd.

För alla

Läs noga igenom innehållsförteckningen för buljongen och sweet chilisåsen.
Gör glutenfri: servera glutenfritt bröd.
Gör äggfri: använd äggfri majonäs.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche, byt till laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g torskfilé
  • 3 vitlöksklyftor (3 klyftor kan bytas mot 1 gul lök)
  • 3 paprikor gärna olika färg
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 l hönsbuljong av tärning
  • 1 tsk malen ingefära
  • 3 msk sweet chilisås
  • 1 dl hackad gräslök (1 dl gräslök kan bytas mot 1 strimlad purjolök)
Till servering
  • vitlöksmajonäs eller lätt crème fraiche
  • bröd
Lägg till i inköpslistan