Sweet chili-sås till ingefärsgravad lax
![Sweet chili-sås till ingefärsgravad lax](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
En lättlagad sås är denna sweet chili-sås med dijonsenap som passar alldeles förträffligt till ingefärsgravad lax. Låt såsen stå till sig en timme i kylen så blir den extra krämig och djup i smaken.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 1996
![Sweet chili-sås till ingefärsgravad lax](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
16 portioner
5 dl crème fraiche
ca 2 dl sweet chili
ca 200 g dijonsenap
För alla
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer