Sweet chili-sås till ingefärsgravad lax | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Sweet chili-sås till ingefärsgravad lax

En lättlagad sås är denna sweet chili-sås med dijonsenap som passar alldeles förträffligt till ingefärsgravad lax. Låt såsen stå till sig en timme i kylen så blir den extra krämig och djup i smaken.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 16 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda samman ingredienserna. Låt såsen "mogna" i minst en timme, den har god hållbarhet i kyl.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 16
  • 5 dl crème fraiche
  • ca 2 dl sweet chili
  • ca 200 g dijonsenap
Lägg till i inköpslistan