Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sweet and Sour pasta

En fantastiskt smakrik och kryddig vegetarisk pastarätt. Paprika, chili och råsocker ger Sweet and Sour pastan förträffliga smaker. Garnera pastarätten med lite basilika för fin färg.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka spaghetti enligt förpackningens anvisning.
  2. Skölj, kärna ur och skär paprikorna i klyftor. Skär sedan dessa i strimlor eller skivor. Värm oljan i en panna. Fräs paprikan i några minuter.
  3. Kärna ur chilifrukten och strimla den. Låt den fräsa med. Smaksätt med vitvinsvinäger, råsocker och chilisås, gärna stark. Rör ner de hela tomaterna och låt småkoka i ca 5 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Låt pastan rinna av och blanda den med såsen. Strö basilika över.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g spaghetti
  • 2 röda paprikor
  • 1 msk olja
  • 1 grön chilifrukt
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk råsocker
  • 1 dl chilisås gärna stark
  • 1 burk hela tomater (à 400 g)
  • salt
  • svartpeppar
  • basilika
Lägg till i inköpslistan