Svartsoppa med krås

Betyg 3.9 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Svartsoppa med krås

Värmande och läcker soppa av gåskrås, äppeljuice och konjak. Svartsoppa är en spännande för- eller varmrätt som inbjuder med vackra färger och modiga smaker!

Svartsoppa med krås

Ingredienser

8 portioner
krås från 1 gås (hals, vingar, muskelmage och hjärta)
vatten till kokning
2 tsk salt
2 l buljong från kråskoket + ev kycklingbuljong (fond + vatten)
1/2 dl vetemjöl
4 dl grisblod
1/2 dl konc äppeljuice
2 - 1/2 dl konjak
2 1/2 msk socker
1 - 1 1/2 msk vinäger
1 - 1 1/2 tsk salt
1 tsk mald ingefära
1/2 tsk malda nejlikor
1 1/2 krm mald vitpeppar

Gör så här

01:00:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Det står "2 tsk buljong" men skall väl vara 2 liter?

    Margaretha

Testa liknande recept

  • Johans julmumma
    Betyg 4 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Svartvinbärsglögg
    Betyg 4.1 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Inlagda rödbetor
    Betyg 4.3 av 5.145 personer har röstat
    Receptet har 38 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Blodpudding
    Betyg 3.7 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Klassisk blodpudding
    Betyg 3.1 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rönnbärsgelé
    Betyg 4.3 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad