Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Svampfylld spättafilé

En briljant, smakrik svampfylld spättafilé. Fräsch och aptitlig med bredbar kantarellost. Tillagas i ugn med grädde och färsk timjan. Med kokt pressad potatis och underbar broccoli får du en välsmakande måltid.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Tina spättafiléerna, om djupfrysta används, och lägg ut dem på en skärbräda e dyl. Strö över salt och peppar.
  3. Lägg en klick ost på varje filé och klipp över timjan. Vik ihop till börsar.
  4. Lägg börsarna i en ugnssäker form. Blanda samman grädde, mjölk och potatismjöl och häll över fisken. Strö över ströbrödet. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
  5. Servera spättafilén med kokt, gärna pressad potatis och broccoli.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g färsk eller fryst spättafilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 dl mjukost med kantarellsmak
  • 3 msk färsk timjan
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk potatismjöl
  • 1/2 dl ströbröd
Till servering
  • kokt potatis
  • broccoli
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer