Apelsinsallad med lingon och lufttorkad skinka
Den mångsidiga apelsinen kan spela huvudrollen i såväl salta som söta rätter. Här tar citrusfrukten plats i en vacker, vintersallad med smulad getost, lingon och lufttorkad skinka. God som både förrätt, tillbehör eller på buffébordet.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2022
Ingredienser
6 portioner
4 apelsiner
200 g chèvre
1 dl tinade frysta lingon
1 dl hackad sötmandel
ca 150 g lufttorkad skinka
1 msk olivolja
flingsalt
svartpeppar
Till servering
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1938 KJ / 463 kCal
Fett22 g
Salt3 g
Kolhydrater42 g
Protein22 g
Kommentar
Perfekt blandning av syra, sötma och sälta.
Kristina
2022-12-09