Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Strimlad biffsallad med valnötter och ädelost

Ett stiligt och mättande recept på strimlad biffsallad med valnötter och ädelost. Du marinerar och grillar ryggbiff som du serverar med en potatissallad smaksatt av en fantastisk dressing med smak av honung och jalapeño!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Glaze: Rör ihop ingredienserna till glazen och värm tills honungen smält. Låt svalna.
  2. Dressing: Vispa ihop dijonsenap, honung och vinäger. Droppa i oljan och vispa under tiden. Hacka jalapenon fint och blanda ner, smaka av med salt och svart peppar.
  3. Potatissallad: Tärna färskpotatisen, skölj och riv salladen i bitar. Lägg upp på ett fat. Strö över ost och valnötter.
  4. Kärna ur päronen och skär dom i klyftor, grilla päronklyftorna på medelvarm grill ca 1 minut på varje sida och lägg päronklyftorna på salladen och ringa över dressingen.
  5. Grilla köttet på medelvärme 3 minuter på varje sida. Salta, peppra och lägg i honungsglazen. Låt köttet ligga ca 5 minuter innan de tas upp och skärs i breda strimlor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor ryggbiff (à ca 125 g)
Glaze
  • 2 msk honung
  • 1/2 dl soja
  • 1/2 tsk ingefära
  • saft och finrivet skal av 1/2 lime
Honungs- och jalapeñodressing
  • 1/2 dl dijonsenap
  • 1/2 dl honung
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • ca 1 1/2 jalapeño
Potatissallad
  • 300 g kokt färskpotatis
  • 100 g blandad sallad
  • 2 päron
  • 60 g smulad ädelost
  • 1 dl valnötter
  • 1 ask krasse
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?