Honungsstekt ananas | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Honungsstekt ananas

Honungsstekt ananas, en riktigt god efterrätt som du serverar med len vaniljglass eller krämig grädde. Ananasen som penslas i honung och doppas i kokos får en rund smak av smör när du steker dem lätt i pannan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bort toppen, botten och det yttersta skalet av ananasen. Kärnresterna, som ligger i diagonala rader, får du bort genom att skära ur ett V längs med varje sådan diagonal rad. Dela ananasen, ta bort mittstocken om den känns träig och skär varje ananashalva i 4 långa bitar.
  2. Pensla dem med honung och doppa ev i kokos. Stek frukten gyllenbrun i smör eller margarin. Vaniljglass eller lättvispad grädde är gott till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 färsk ananas
  • honung
  • ev kokos
  • smör eller margarin
Till servering
  • vaniljglass
  • grädde
Lägg till i inköpslistan