Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stir-fry wok med räkor

Stir-fry wok med räkor är ett spännande recept med wokgrönsaker och räkor i en sky av soja, hönsbuljong och sambal oelek. Till de frästa grönsakerna och räkorna serveras ris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med att koka riset så att det hinner bli klart lagom till det andra.
  2. Finhacka vitlöken och blanda ner den i buljongen. Tillsätt sambal oelek, sojasås och ingefära.
  3. Rör ut maizenan i lite av buljongen och blanda ner den i resten av buljongen. Ställ åt sidan.
  4. Fräs grönsakerna i oljan i en wok eller stor stekpanna under omrörning i ett par minuter.
  5. Vispa lite i buljongblandningen och häll den över ingredienserna i stekpannan. Låt koka upp.
  6. Lägg i räkorna och rör runt. Salta och peppra. Servera i varma djupa tallrikar med riset bredvid. Strö över sesamfrön.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl hönsbuljong (fond eller tärning + vatten)
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk sojasås
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk maizena majsstärkelse
  • 2 msk olja till stekningen
  • 1 påse djupfrysta wokgrönsaker
  • 500 g skalade räkor
Tillbehör
  • jasminris
  • sesamfrön
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer