Lättlagad fried rice med stekt ägg

15
2
Lättlagad fried rice med stekt ägg

En härlig risrätt i form av fried rice med stekt ägg har du här. Låt ris, lime och grönsaker smaksättas med pad thai sås, innan ett stekt ägg läggs ovanpå och rätten är serverad. Lättlagat och gott! För extra utmaning – ät den gärna med pinnar.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2019

Lättlagad fried rice med stekt ägg

Ingredienser

4 portioner
4 port ris
1 lime
500 g fryst wokmix
2 msk olja
250 ml pad thai woksås
salt
8 ägg

För alla

Kontrollera noga innehållet i woksåsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Anita

2022-02-10

Jag finstrimlade vitkål och purjolök och tillsatte wokgrönsakerna. Bytte ut ägg mot ICAs frysta kycklingkebab. Tog extra sås och lite vatten för att få röran lite simmigare. Funkar fint med japansk soja när man äter. Snabbt och gott

Micaela

2019-11-25

Torrt och tråkigt.

Näringsvärde per portion

Energi 2339 KJ / 559 kCal
Fett 20 g
Salt 6 g
Kolhydrater 71 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden