Lättlagad fried rice med stekt ägg
En härlig risrätt i form av fried rice med stekt ägg har du här. Låt ris, lime och grönsaker smaksättas med pad thai sås, innan ett stekt ägg läggs ovanpå och rätten är serverad. Lättlagat och gott! För extra utmaning – ät den gärna med pinnar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2019
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
1 lime
500 g fryst wokmix
2 msk olja
250 ml pad thai woksås
salt
8 ägg
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2339 KJ / 559 kCal
Fett20 g
Salt6 g
Kolhydrater71 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag finstrimlade vitkål och purjolök och tillsatte wokgrönsakerna. Bytte ut ägg mot ICAs frysta kycklingkebab. Tog extra sås och lite vatten för att få röran lite simmigare. Funkar fint med japansk soja när man äter. Snabbt och gott
Anita
2022-02-10Torrt och tråkigt.
Micaela
2019-11-25