Roti – Thailändska pannkakor
Upplev en smakresa till Thailand med dessa mjuka och spröda roti – thailändska pannkakor. Fyllda med skivor av banan och toppade med läcker hasselnötskräm och kondenserad mjölk är varje tugga en söt sensation.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2024
Ingredienser
8 st
1 ägg
1 dl vatten
3 msk sötad kondenserad mjölk
1 krm salt
270 g vetemjöl (ca 4 1/2 dl)
2 skivade bananer
neutral rapsolja (till utbakning)
smör (till stekning)
Till servering
ca 1 1/4 dl sötad kondenserad mjölk
ca 1 1/4 dl hasselnötskräm
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hur kan man kalla roti för Thailändska pannkakor? För övrigt får ni gärna fixa stavfel på sidan. De stör läsningen.
Ida
2024-09-15Jag valde att göra en större sats då vi var många som skulle äta. Men jag har gjort några förändringar i receptet. Detta recept blir ca 20 st medelstora pannkakor(Hade ingen stor stekpanna), så "kuverten" blev ca 10×10 cm. Ca 8-9 dl mjöl 2 ägg 2,5 dl vatten 3 msk kondenserad kokosmjölk 1 msk socker 1/2 tsk salt 2 msk smält smör Rapsolja till pensling av degen
Isabell
2024-05-01För mycket mjöl, de blev stenhårda. Inget vi kommer göra fler gånger.
Maria
2024-04-27Hej Maria! Tråkigt att de inte blev bra. Vi har lagat dem igen och lagt till vikt på mjölet. Degen blir riktigt smidig att få ut till en pannkaka. Hälsningar NIclas
Redaktionen
2024-05-16