Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Stephanies prisbelönta kyckling

Utmana dig själv med Stephanies prisbelönta kyckling som får sin underbara smak i tre steg. Börja med marinering, sen barbecuegrillning och till sist låter du det smakrika, rökiga köttet bli mört i en form med barbecuesås. Saftigt och välsmakande!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg kycklingbitarna i dubbla plastpåsar.
  2. Häll på Glue tills kycklingen är täckt. Marinera över natten.
  3. Ta upp kycklingbitarna. Gnid/massera in Rub så det täcker. Låt ligga kallt i 2 timmar.
  4. Tänd grillen, lägg på locket och justera värmen med luftventilerna tills temperaturen är 130°C. Lägg på valfri träsort (blötlagd)
  5. Barbecuegrilla kycklingen i 3 timmar. Spraya med äppeljuice varje halvtimme.
  6. Fyll en aluminiumform till en tredjedel med barbecuesås. Lägg kycklingen i formen. Täck med aluminiumfolie runt hela paketet, det ska bli riktigt tätt.
  7. Ställ in formen i grillen eller i ugnen (75-100°C) i ytterligare 3 timmar eller tills kycklingen är riktigt mör och saftig.

För alla

Stephanies prisbelönta kyckling är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg om "rätt" barbecuesås används.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 kycklinglår (10 kycklinglår motsvarar 5 -klubbor)
  • 1 flaska barbequesås
  • 1/2 sats glue (se länk under steg 2)
  • 1/2 sats rub (se länk under steg 3)
Lägg till i inköpslistan