Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Stekta päron med lakrits eller chokladglass

Obeskrivligt delikata stekta päron med lakrits- eller chokladglass. En perfekt och härlig blandning med underbar lakrits eller himmelsk chokladglass. Fulländad och trevlig dessert med stötta kardemummakärnor.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, skär i kvartar och kärna ur päronen. Bryn dem i smör.
  2. Strö över strösocker och stötta kardemummakärnor. Låt sockret börja smälta och ta färg och häll sedan på vattnet.
  3. Låt allt koka ihop tills såsen i pannan börjar tjockna. Skeda päron och sås över en redig portion lakrits- eller chokladglass.

För alla

Fri från gluten men innehåller mjölk och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 päron
  • 1 msk smör
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk stötta kardemummakärnor
  • 1/2 dl vatten
  • lakrits- eller chokladglass till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB