Stekt salt sill med lökgrädde

Betyg 4.5 av 5.57 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Stekt salt sill med lökgrädde

Sillen hade en betydligt viktigare roll på 1950-talet än vad den har idag. Då fanns den ofta med till vardags eftersom den var både billig och näringsrik. I detta klassiska recept serveras den panerad tillsammans med gräddkokt lök och potatis.

Stekt salt sill med lökgrädde

Ingredienser

4 portioner

Sill

500 g urvattnad steksill
ca 2 dl vetemjöl
2 ägg
ca 3 dl ströbröd
3 msk smör

Lökgrädde

3 gula lökar
1 msk smör
3 dl vispgrädde
salt
vitpeppar

Till servering

kokt skalpotatis
1/2 kruka dill

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

9 st
  • Föredrar rågmjöl snarare än ströbröd.

    May

  • Klassisk, kanongod husmanskost 👌

    Agneta

  • Går det att använda frysta (osaltade) sillfiléer som man saltar på?

    Mats

Testa liknande recept

  • Coeur de filét Provencale
    Betyg 4.5 av 5.73 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Festlig falukorv i ugn
    Betyg 4.4 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Artistkompott med giftas
    Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Banana split
    Betyg 4.4 av 5.47 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Fyllda tomater och gurkstubbar
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Räkcocktail - världens godaste
    Betyg 4.4 av 5.56 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad