Stekt salt sill med lökgrädde

Sillen hade en betydligt viktigare roll på 1950-talet än vad den har idag. Då fanns den ofta med till vardags eftersom den var både billig och näringsrik. I detta klassiska recept serveras den panerad tillsammans med gräddkokt lök och potatis.

Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
9 stFöredrar rågmjöl snarare än ströbröd.
May
Klassisk, kanongod husmanskost 👌
Agneta
Går det att använda frysta (osaltade) sillfiléer som man saltar på?
Mats
Är det lökgrädde på bilden? Ser ut som potatismos
Magnus
Hej, det där med lökgrädde, vad fick ni det ifrån? Eller är jag inne på fel recept? Söker det klassiska receptet "Stekt salt sill med löksås", som mina mor- och farfäder klassiskt spisade. Guida mig gärna rätt! Hälsningar Micke
Mikael
Hej Mikael! Kan det vara detta recept du är ute efter? https://www.ica.se/recept/klassisk-stekt-salt-sill-med-graddkokt-lok-644336/ annars har vi detta recept på löksås https://www.ica.se/recept/loksas-724253/ där du kan byta ut köttbuljongen mot grönsaksbuljong om det är mer den typen av sås du är ute efter. Hoppas det smakar som dina mor- och farfäders mat. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Helt underbart god mat.....och sååå nyttig också!!! Tillbaks på "Mammas gata"....😀🤩
Rogert
Gått
Denis
Lökgrädden blev ju helt magiskt god. Det här skall bli mitt favoritrecept på stekt saltsill i fortsättningen. Jag brukar även servera finriven morot till. Det blir saftigt och bra när det blandar sig med grädden.
Mats
var hittar man saltsill nuförtiden? Sist hittade jag på PrisXtra i Hagastan, innan området revs. Jag saknar fortfarande tillgängligheten. Näringsrik, nostalgisk maträtt.
Gabriella