Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt rådjurslever och palsternackspuré med currysmak

Förstklassig och mustig rådjurslever och palsternackspuré med currysmak kompletteras med en smarrig svampröra. Garnera rådjurslevern med skivor av välsmakande bacon och du får en aptitlig och uppskattad måltid.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Palsternackspuré: Skala palsternackorna och skiva dem.
  2. Koka dem mjuka i mjölk med lite salt under lock på svag värme (passa så att det inte kokar över).
  3. Fräs under tiden löken i smör tillsammans med curryn. Mixa lök och curryblandningen med lite av mjölken från palsternackskastrullen.
  4. Ta upp palsternackorna och kör dem i en food-processor med curryblandningen. Späd med resten av mjölken till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  5. Svampröra: Stek svampen gyllenbrun, tillsätt sedan löken och vitlöken. Fräs med linserna. Håll det varmt i en skål.
  6. Salta och peppra leverskivorna. Vänd dem i mjöl. Skaka dem och stek hastigt i smör. Lägg levern på tallrik.
  7. Värm upp svampröran. Smaka av med salt, peppar, vinäger och persilja. Toppa med blandningen på levern. Lägg en klick palsternackspuré bredvid levern. Garnera med en skiva stekt bacon.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g skivad rådjurslever
  • salt och svartpeppar
  • mjöl
  • 2 msk smör
  • 4 skivor stekt bacon till garnering
Palsternackspuré
  • 3 stora palsternackor
  • 1 msk smör
  • 1 finhackad lök
  • 2 tsk currypulver
  • 3 dl grädde
  • 1 msk smör
Svampröra
  • 200 g små färska kantareller
  • 20 klyftade smålökar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 100 g kokta gröna linser
  • salt och peppar
  • 2 msk vinäger
  • 4 msk hackad persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?