Stekt rådjurslever och palsternackspuré med currysmak

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
1
Stekt rådjurslever och palsternackspuré med currysmak

Förstklassig och mustig rådjurslever och palsternackspuré med currysmak kompletteras med en smarrig svampröra. Garnera rådjurslevern med skivor av välsmakande bacon och du får en aptitlig och uppskattad måltid.

Stekt rådjurslever och palsternackspuré med currysmak

Ingredienser

4 portioner
300 g skivad rådjurslever
salt
svartpeppar
mjöl
2 msk smör
4 skivor stekt bacon till garnering

Palsternackspuré

3 stora palsternackor
1 msk smör
1 finhackad lök
2 tsk currypulver
3 dl grädde
1 msk smör

Svampröra

200 g små färska kantareller
20 klyftade smålökar
2 finhackade vitlöksklyftor
100 g kokta gröna linser
salt
peppar
2 msk vinäger
4 msk hackad persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Rådjurslever är nog den godaste lever man kan få från vilt, men varför göra det så krångligt? Bryn hackad lök med klippt bacon. När de börjar få lite färg och flottet lämnar baconet, så rör ner en halv rådjurslever, skuren i cm-stora bitar. Låt bryna med i nån minut, bara så länge att det mörkröda på ytan försvinner. Skaka ofta. Red av med craime-fraiche eller matyoghurt. Salta ,peppra, ta ev i lite sambal badjak eller liknande. Servera med kokt potatis , rårörda lingon och en god äppelchutney.

Frank

2007-11-07

Testa liknande recept

Smörstekta kantareller
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Crêpes med stuvad svamp
Betyg 3.1 av 5.
106 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kantareller på rödlöksbädd
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kantareller i gjutjärn
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bräserad ungnötsentrecôte
Betyg 2.6 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kantarellpesto
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga