Stekt rådjurslever och palsternackspuré med currysmak

1
1
Stekt rådjurslever och palsternackspuré med currysmak

Förstklassig och mustig rådjurslever och palsternackspuré med currysmak kompletteras med en smarrig svampröra. Garnera rådjurslevern med skivor av välsmakande bacon och du får en aptitlig och uppskattad måltid.

Stekt rådjurslever och palsternackspuré med currysmak

Ingredienser

4 portioner
300 g skivad rådjurslever
salt och svartpeppar
mjöl
2 msk smör
4 skivor stekt bacon till garnering

Palsternackspuré

3 stora palsternackor
1 msk smör
1 finhackad lök
2 tsk currypulver
3 dl grädde
1 msk smör

Svampröra

200 g små färska kantareller
20 klyftade smålökar
2 finhackade vitlöksklyftor
100 g kokta gröna linser
salt och peppar
2 msk vinäger
4 msk hackad persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Frank

2007-11-07

Rådjurslever är nog den godaste lever man kan få från vilt, men varför göra det så krångligt? Bryn hackad lök med klippt bacon. När de börjar få lite färg och flottet lämnar baconet, så rör ner en halv rådjurslever, skuren i cm-stora bitar. Låt bryna med i nån minut, bara så länge att det mörkröda på ytan försvinner. Skaka ofta. Red av med craime-fraiche eller matyoghurt. Salta ,peppra, ta ev i lite sambal badjak eller liknande. Servera med kokt potatis , rårörda lingon och en god äppelchutney.