Stekt rådjurslever och palsternackspuré med currysmak

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
1
Stekt rådjurslever och palsternackspuré med currysmak

Förstklassig och mustig rådjurslever och palsternackspuré med currysmak kompletteras med en smarrig svampröra. Garnera rådjurslevern med skivor av välsmakande bacon och du får en aptitlig och uppskattad måltid.

Stekt rådjurslever och palsternackspuré med currysmak

Ingredienser

4 portioner
300 g  skivad rådjurslever
salt och svartpeppar
mjöl
2 msk  smör
4   skivor stekt bacon till garnering

Palsternackspuré

3   stora palsternackor
1 msk  smör
1   finhackad lök
2 tsk  currypulver
3 dl  grädde
1 msk  smör

Svampröra

200 g  små färska kantareller
20   klyftade smålökar
2   finhackade vitlöksklyftor
100 g  kokta gröna linser
salt och peppar
2 msk  vinäger
4 msk  hackad persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Rådjurslever är nog den godaste lever man kan få från vilt, men varför göra det så krångligt? Bryn hackad lök med klippt bacon. När de börjar få lite färg och flottet lämnar baconet, så rör ner en halv rådjurslever, skuren i cm-stora bitar. Låt bryna med i nån minut, bara så länge att det mörkröda på ytan försvinner. Skaka ofta. Red av med craime-fraiche eller matyoghurt. Salta ,peppra, ta ev i lite sambal badjak eller liknande. Servera med kokt potatis , rårörda lingon och en god äppelchutney.

Frank

2007-11-07

Testa liknande recept

Rotfruktsrakor med bacon och lingon
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Viltgryta
Betyg 3.4 av 5.
175 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Zucchini med curry
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Marinerad viltgryta med svamp & ädelost
Betyg 3.6 av 5.
74 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Plommongryta med rådjur
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Färsbiffar av rådjur med rotfruktsmos och apelsinskysås
Betyg 4.4 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga