Stekt rådjurslever och palsternackspuré med currysmak
Förstklassig och mustig rådjurslever och palsternackspuré med currysmak kompletteras med en smarrig svampröra. Garnera rådjurslevern med skivor av välsmakande bacon och du får en aptitlig och uppskattad måltid.
Ingredienser
4 portioner
300 g skivad rådjurslever
salt
svartpeppar
mjöl
2 msk smör
4 skivor stekt bacon till garnering
Palsternackspuré
3 stora palsternackor
1 msk smör
1 finhackad lök
2 tsk currypulver
3 dl grädde
1 msk smör
Svampröra
200 g små färska kantareller
20 klyftade smålökar
2 finhackade vitlöksklyftor
100 g kokta gröna linser
salt
peppar
2 msk vinäger
4 msk hackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Rådjurslever är nog den godaste lever man kan få från vilt, men varför göra det så krångligt? Bryn hackad lök med klippt bacon. När de börjar få lite färg och flottet lämnar baconet, så rör ner en halv rådjurslever, skuren i cm-stora bitar. Låt bryna med i nån minut, bara så länge att det mörkröda på ytan försvinner. Skaka ofta. Red av med craime-fraiche eller matyoghurt. Salta ,peppra, ta ev i lite sambal badjak eller liknande. Servera med kokt potatis , rårörda lingon och en god äppelchutney.
Frank
2007-11-07