Hoppa till sidans innehåll
UNDER 15 MIN | Medel

Stekt gurka med kapris och brynt smör

Kan man steka gurka? Javisst, det blir en överraskande smakrik grönsaksrätt med hjälp av kapris och smör. Ett annorlunda och gott tillbehör som du kan servera till t ex ugnsbakad lax eller grillat vare sig det är fisk eller vego.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skiva gurkan i ca 1 cm sneda skivor.
  2. Hacka persiljan grovt.
  3. Vänd gurkskivorna i mjöl.
  4. Stek gurkan i 1/3 av smöret tills de får fin färg. Krydda med salt och peppar. Lägg skivorna på ett fat.
  5. Bryn resten av smöret i pannan tills det börjar dofta nötter. Tillsätt kapris och persilja.
  6. Slå smör, kapris och persilja på gurkskivorna, servera direkt. Gurkan passar utmärkt till t ex lax.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut mjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gurka
  • 1 kruka persilja
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 msk kapris
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 763 kJ / 182 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer